Brukar du rimma till jul?

Ja, jag vet! Det är januari nu och ingen vill väl snacka om julafton nu? Men nu är ju perfekt att fråga hur det såg ut med rimmen hemma hos er! Kanske är du elektriker i Uddevalla som gav bort en scarf till din fru, eller en fårskötare på Gotland som fick en ny slips? Hur såg era rim ut, eller hade ni ens några rim. Själv kan jag tänka mig något som:

"Till min älskade fru som jag gärna för i valsen, här får du något fint att ha om halsen"

Den är ju lagom subtil även om man snabbt förstår att det är antingen en halsduk, ett halsband eller en scarf. Det är ju också det som är halva grejen med att julrimma. Att de som får presenten ska gissa vad det är i, och också ha chansen att gissa rätt. Det tråkigaste som finns är att läsa ett julrim och när man sedan öppnar så är det något som inte alls passar in i paketet. 

Uppesittarkväll på TV

För dig som har svårt att komma på rim på egen hand kan jag tipsa om att kolla på uppesittarkvällen. Där skapar de rim till gåvor som folk ska få på riktigt. Tänk bara på att en del rim kan vara lite mer åt det vuxna hållet så använd dem bara om du vet att mottagaren tål lite ekivoka inslag. Sen har vi en hel del rim i bloggen också, det är bara att rulla ner för att hitta dem. 

19 Jan 2022