Kan man rimma på allt?

Julen närmar sig lika snabbt som en treåring som sett en chokladbit på diskbänken och har du inte redan köpt alla klappar så är du säkert i färd med att fixa det. Då kan det vara bra att också börja fundera på julrim, om man gillar sånt. 

Vi som älskar att rimma på våra klappar har ofta små knep för att få ihop våra små dikter. Men även vi kan få svårt att rimma på alla de olika typer av presenter som man kan ge. Ger man gort ett presentkort till en flyttfirma i Vallentuna till exempel, då får man gungga geniknölarna lite för att få ihop det:

"När alla klappar är bytta,
och det är väl känt att du ska flytta,
får du öppna presenten den kära
så att du slipper bära!"

Något sådant här skulle det kunna bli. Grejen med julrim är att den som får julklappen ska kunna gissa vad som är i men det ska samtidigt vara med lite knorr. 

Huvudsaken är att man har roligt

Det viktigaste av allt runt jul är att man har skoj. Se inte rimmen som ett tvång eller ett måste och skriv inte rim på samtliga paket. Det förtar glädjen om du känner dig stressad över något sådant. Och du, längre ner i vår blogg hittar du massor av tips på olika rim om du vill skriva men känner att du inte har rätt ord. God Jul! 

7 Dec 2022