Morsdagspresent

Redan 1905 introducerades mors dag i USA av en kvinna som ville hedra minnet av sin mor. I Sverige firades mors dag för första gången 1919 och i dag är det en kommersiell högtid. Även om det inte är en officiell flaggdag är det väldigt vanligt att vi i Sverige hissar flaggan för att fira mors dag. Sista söndagen i maj är mors dag en återkommande högtid i Sverige. Då samlas de flesta barn och firar sina mödrar. Att bjuda mamma på frukost på sängen och ge henne en morsdagspresent är brukligt, och uppskattas mycket av mammor. Då får man även en mysig stund på dagen tillsammans och kan njuta av varandras sällskap.

Eftersom att det är en kommersiell högtid är det väldigt vanligt förekommande att vi ger våra mödrar en morsdagspresent på mors dag. Många företag och butiker har hakat på trenden och ger i god tid varje år tips på vad som är en bra morsdagspresent. Skyltfönster fylls med tips och idéer och det finns till och med flera sidor på nätet där man har radat upp förslag med hänvisning till var man kan köpa morsdagspresenterna någonstans. Det kan vara en stor hjälp på vägen när man inte riktigt vet vad man ska ge bort i morsdagspresent.

Årets morsdagspresent 2014 var ett presentkort på en matkasse. Det var en uppskattad present av många mödrar. Att köpa ett presentkort kan vara en bra grej om man inte har hunnit tänka ut någon bra present i förväg, det går nämligen att beställa dagen innan eller till och med samma dag och få det levererat i form av ett fint kort. En uppskattad morsdagspresent de senaste åren har varit att designa ett eget smycke till sin mamma. Då har man beställt ett armband eller halsband där man själv har fått välja en inskription. Det vanligaste är att skriva barnens namn, på så sätt kan mamman alltid bära med sig sina favoriter vart hon än går.

Vill man inte köpa något bara för själva köpandets skull finns det många andra sätt att ge bort morsdagspresenter på. Man kan till exempel göra en donering till ett välgörande ändamål som betyder något särskilt för mamman. Eller så kan man packa en picknick-korg och hoppas på ett härligt majväder och gå ut till en trevlig park och ha en mysig stund tillsammans med familjen. Det viktigaste att tänka på när man ger bort en morsdagspresent är vad just din mamma uppskattar, det behöver inte vara något dyrt utan det är bättre om det finns en tanke bakom den.

13 Sep 2014